Verzekeringen

17 bedrijven

Beoordelingen, reviews en ervaringen van alle verzekeringen

Een verzekering sluit je af om een financieel risico af te dekken. Denk aan een brandverzekering, waarbij je voor een maandelijkse vergoeding (premie) het financiƫle risico afdekt voor het geval je huis afbrand. Of je autoverzekering waarbij je verzekerd bent als je schade toebrengt aan een andere weggebruiker, dit wordt een WA-autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid) genoemd.

Vrijwel iedere Nederlander is verzekerd voor zijn zorgkosten. De zorgverzekering is in Nederland verplicht. Je dient als je in Nederland woon- of werkzaam bent je in ieder geval te verzekeren voor het basispakket, waarin de basiszorg is gedekt. De overheid stelt vast wat er in het basispakket zit en welke zorg aanvullend kan worden verzekerd.

We kunnen dus niet om verzekeringen heen en daarom heeft Reviewbird voor vrijwel alle soorten verzekeringen ervaringen en reviews verzameld. Op deze manier kies je zelf de betrouwbaarste verzekeraar die het best bij je past. Dit doen we onder andere voor autoverzekering, zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekeringen.

Reviewbird heeft 0 beoordelingen en reviews van verzekeraars verzameld. We kijken niet alleen naar de goedkoopste of voordeligste verzekering, maar kijken ook naar de polisvoorwaarden en de betrouwbaarheid van de verzekering.


Meer informatie over verzekeringen 

Anders dan een aantal jaren geleden is het bij veel verzekeraars mogelijk om je verzekering online af te sluiten. Dit maakt het vergelijken van de verzekeringen een stuk makkelijker en op deze manier heb je een betrouwbaar beeld van de verzekeraar voor jouw situatie. Ook is het afsluiten van een verzekering vereenvoudigd en ben je vaak direct verzekerd.

Afsluiten van een verzekering
Het afsluiten van een verzekering is eenvoudig. Ga op zoek naar een betrouwbare (online) vergelijker en vul de gegevens in die bij jou van toepassing zijn. Maak een keuze uit het resultaat, houdt hierbij rekening met de premie en eigen risico, maar ook met de polis. Vul je persoonlijke gegevens in en onderteken de polis.

Premie en eigen risico
Veel voorkomende begrippen bij verzekeringen zijn premie(s) en het eigen risico. Bij het afsluiten van een verzekering betaal je maandelijks een premie. De premie is een vergoeding voor de verzekering. De hoogte van de premie hangt af van een aantal factoren en van het type verzekering. Bij een autoverzekering is het aantal schadevrije jaren en je leeftijd van belang, terwijl bij een inboedelverzekering je postcode en waarde van belang is.

Het begrip eigen risico betekent in feite dat je het eerste stuk van een risico zelf moet vergoeden. De hoogte van het eigen risico is vaak ook weer een factor voor het bepalen van de hoogte van de premie. Hoe hoger het eigen risico en dus hoe lager de kans dat de verzekeraar moet uitkeren des te lager de premie.

Verplichte verzekeringen
Alle personen ouder dan 18 jaar zijn bij wet verplicht om zich te verzekeren tegen de basis ziektekosten, dit is de bekende zorgverzekering. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen te accepteren voor de basisverzekering. Een eventueel aanvullende zorgverzekering, denk hierbij aan de tandarts of fysiotherapeut is niet verplicht.

Ben je in het bezit van een motorvoertuig dan ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt bij een ongeval de schade van de tegenpartij. Wil je ook je eigen voertuig verzekeren? Maak dan gebruik van een all-risk verzekering, in dit geval wordt ook de schade aan de eigen auto vergoed.